Pop-Up APERO National

Vanaf september zal er op de laatste donderdagavond van de maand er in De Rank een pop-up café georganiseerd worden.

De Rank is tenslotte een ontmoetingsplaats en als Dorpsraad willen we deze locatie voor dergelijke initiatieven in de toekomst méér gebruiken. We organiseren op 21/7 reeds een “kick-off” en klinken samen op de Nationale Feestdag.
De exacte locatie wordt nog bekend gemaakt.

pop up

Het concept is simpel, wat muziek, een apero (onder hopelijk een zonnetje), een hapje, véél ruimte voor de kinderen met springkasteel en samen de zon zien ondergaan op een schitterende locatie.

Er worden drankjes verkocht aan democratische prijzen, maar breng gerust ook je dekentje en friogobox mee, alles kan/mag 🙂.Schrijf het alvast in de agenda en bevestig zeker dit evenement zodat we een idee krijgen van de opkomst. Tot dan!

Pop-Up APERO National 

 

Workshop “Wa paasde van Malaaze”

Graag nodigen we alle Maleizenaars uit voor een workshop op 10/05 vanaf 20:30u in de rank. Hier krijgen jullie de kans om eens jullie “gedacht” te zeggen over verschillende thema’s. Schrijf het alvast in jullie agenda. De thema’s kan je hieronder vinden. Kan je niet aanwezig zijn, maar geef je graag uw mening over iets, dan mag je dit zeker doorsturen naar info@dorpsraad-maleizen.be

https://www.facebook.com/events/428732860825030/ 

Zondag 9 april organiseerde de KVLV haar jaarlijkse Plantenruildag – ShareFair.

Onder een schitterend lentezonnetje met zomerse temperaturen was het ideaal om af te zakken naar de Rank om planten te ruilen of om een lekkere pannenkoek te eten. Het was een enorm succes, want er was veel volk aanwezig en de sfeer was er top dankzij de accordeonmuziek!

Jaarlijkse zwerfvuilactie 18 maart

Jaarlijks organiseert de gemeente Overijse een grootscheepse zwerfvuilactie. Dorpsraden, wijkcomités, verenigingen … gaan dan samen aan de slag om hun woon- en leefomgeving proper te maken.

Ben je alleen? Ook dan waardeert de gemeente jouw inspanning. Kom op 18 maart 2017 tussen 9 uur en 12 uur naar een van de volgende verzamelpunten:

  • Overijse Centrum: Begijnhofplein – Den Blank
  • Maleizen: Hoeilaartsesteenweg – De Rank
  • Tombeek: Bergstraat – Den 38
  • Terlanen: A. Michielsplein – Den Turf
  • Eizer: Duisburgsesteenweg – De Fraat
  • Jezus-Eik: Witherendreef – Parking De Bosuil

De Milieudienst bezorgt je met plezier speciale zwerfvuilzakken, handschoenen, grijpstokken en veiligheidshesjes. Want zeg nu zelf, wie wil er nu geen nette omgeving hebben?

Schermafbeelding 2017-03-12 om 21.29.51

2de boekenruilkast

Tweede boekenruilkast ingehuldigd in #Overijse aan de rank. Bedankt aan de #KVLV laat het ruilen nu maar beginnen.

Site boekenkast.jpg

KVLV Maleizen bestaat 90 jaar!

KVLV Maleizen 90 jaar en dat moest in de bloemetjes gezet worden. Wij als dorpsraad mogen fier zijn op deze schatten van dames! Het is namelijk de KVLV die ons steeds verwennen met hun prachtige decoraties zoals tijdens onze laatste Maleizen Toast!

Site Kvlv 90jaar .jpg

Hockey Initiatie in maart

Op de grens van Hoeilaart en Maleizen wordt er binnenkort een initiatie hockey georganiseerd voor jongens en meisjes van 10 tot 18 jaar. Onder begeleiding van enthousiaste trainers leer je in no time de fijne kneepjes van deze leuke teamsport. voor meer info mail naar:
cm@htc-oranje-international.be
of kijk op
www.htc-oranje-international.be
Data 11/18/25 maart 16-17 uur 31 maart 19-20 uur met gezellige afsluiting in het clubhuis
slechts € 40 euro

site hockey.jpg

Maleizen Toast 2017 was een succes!

Hartelijk dank aan de vele vrijwilligers, KVLV Maleizen voor de versiering van de zaal, Frit’uur 406 / traiteur Pascal, La Scala Ristorante Pizzeria, Roger van De Ouwe Schuur en Den atelier van Séraphine voor de lekkere hapjes. Hieronder al wat sfeerbeelden van een gezellige avond.

img_20170106_200945

Maleizen Toast Foto Quiz

Beste Maleizenaars

Op vrijdag 8 januari 2016 worden alle inwoners, handelaars en verenigingen uit Maleizen vanaf 18u30 verwacht voor een gezellige Nieuwjaarsdrink in De Rank !!
Welkomstdrankje en lekkere hapjes aangeboden door de handelaars en de Dorpsraad van Maleizen. Een spetterend optreden van “Op’t Goevallend Oeit” met aansluitend dansgelegenheid tot in de vroege uurtjes.
Doe ook zeker mee aan onze foto quiz en win zo een tal van leuke prijzen, u vind de link met de quiz hieronder, stuur daarna al uw antwoorden door naar “info@dorpsraad-maleizen.be”

De avond zelf wordt de winnaar bekend gemaakt!

Fotoquiz_2016_zaw

Houdt zeker de Facebook pagina ook in het oog!

https://www.facebook.com/events/1676641982549032/

Tot dan!

Meer-Licht

Beste Maleizenaars

Op vrijdag 13 november 2015 wordt één van de laatste activiteiten binnen het kader “Meer Maleizen” georganiseerd dit jaar, en wat voor één! De scholen werken alvast mee aan deze geweldige activiteit, zij bouwen een bootje om te water te laten. Natuurlijk komt hier buiten water ook licht aan te pas, de bootjes zullen op het water gezet worden met kaarsjes op en verder is er een wandeling met een leuk, ludiek muziekgroepje. Later kan u ook blijven voor een hapje en een drankje, twijfel niet en maak zelf UW BOOTJE!

zet u alvast op aanwezig!

https://www.facebook.com/events/1493593104268766/

Maleizen Rommelt Maxi

Beste inwoner van Maleizen

Al viel het weer wat tegen, toch was Maleizen Rommelt samen met zijn nevenactiviteiten toch een groot succes. Dit allemaal door de samenwerking met de Ouderraad van Parochieschool Maleizen, Chiro Maleizen, Traiteur Pascal, De ouwe schuur en Twalseree.